Reija Palo-oja: Flow 11.10. – 5.11.2017

- Turun Taidegraafikot ry -

Reija Palo-ojan teoskokonaisuus on kuin hitaasti liikkuva virta. Kokonaisuus kommentoi maailmaa maalauksen ehdoilla ja pohjautuu siihen maalaustaiteen traditioon, jossa maalaus on mielletty olemassaolon ajattomuuden ja sisäisen peilikuvana. Se kietoutuu tavalla tai toisella pimeän ja valon väliselle dialogille ja sen voi nähdä elämänkulun vertauskuvana. Kokonaisuus vie maailmaan, jossa korostuvat erityisesti maalaamisen ajallisuus sekä aistillisuus.

Työskentelyssä Palo-oja on jatkanut maisemallisten elementtien ja abstraktin maalaustaiteen esittämisen konventioiden pohtimista. Teoksien hienovireiset nyanssit, ambivalentti tilallisuus, vertauskuvallisuus, sekä ilmavuus kehottavat pysähtymään. Työskentelyn henkilökohtaisuus sekä halu hahmottaa omanlaista paikkaa maalaustaiteen suuressa viitekehyksessä tuo teoksiin koskettavan tason; näin maalaus toimii merkityksellisenä myös yleisesti.

Yksinkertaisuudessaan teoksissa korostuvat kuitenkin vahvasti maalaamisen peruselementit; väri, liike ja kädenjälki. Kokonaisuus on kuin rakkaudenosoitus maalaamiselle.

Reija Palo-oja (s.1970, Sipoo) on turkulainen kuvataiteilija. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2001. Hänen teoksiaan kuuluu muun muassa Suomen Valtion, Suomen taideyhdistyksen ja Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Näyttelyn teokset ovat vuosilta 2015 – 2017. Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

www.reijapalo-oja.fi