Laura Pietiläinen: Tears

Laura Pietiläinen: Tears 14.12.2023-14.1.2024

In Galleria Joella, Turun Taidegraafikot ry by

Tears-näyttely tematiikaltaan käsittelee tunnetiloja ja ristiriitaisia tunnekokemuksia. Repivää oloa sisällä ja piilotettuja kyyneleitä. Suomennettuna nimi voi tarkoittaa sekä kyyneleitä että repeämiä.

Teoksissa esiintyy lihallisia ja orgaanisia kudoksia, jotka venyvät ja repeilevät liitoksistaan. Maalaukset houkuttelevat katsojaa lempeillä väreillään tarkastelemaan lähempää, vaikka lähtökohtainen reaktio voi olla vastahakoinen raadollisen kuvaston vuoksi. Pyrin kuitenkin maalauksissa kauneuteen ja herättelen katsojaa myös havahtumaan siihen, kuinka kiehtova ihmiskeho on.

Yksityiskohdissa pastelliliitujen ja vesiliukoisten öljyvärien luoma harmonia kannustaa tarkastelemaan teoksia eri etäisyyksiltä. Ihmiskeho on kiehtova monimutkainen organismi, jonka kaikilla osilla on oma tehtävänsä. Sisäelimet ovat rakenteiltaan ja värisävyiltään kauniita ja herkkiä, mitä pyrin korostamaan maalauksissa. Lisäksi maalauksellisia kiinnostuksen kohteita ovat läpikuultavat pinnat, nesteet ja kalvomaiset rakenteet.