Tuuli Autio: Tuntuma 14.2.-10.3.2024

In Galleria Joella, Turun Taidegraafikot ry by

Kohokuvat syntyvät vuoropuhelussa puun kanssa, ja on mahdollista nähdä ne sekä puun että ihmisen sisäisen maailman kuvina. Näyttelyssä etsitään tuntumaa siihen, mitä voi olla puu ja mitä voi olla ihminen tässä maailmassa.

Kysyn kirves kädessä neuvoa puulta. Miten mennä tästä eteenpäin? Kuuntelen ja tunnustelen puuta. Hapuilen. Sitten jotain tunnistettavaa rupeaa hahmottumaan. Tuntuu! Unohdan epävarmuuteni ja innostun. Annan puun kuljettaa seikkailuun. Lastut lentävät, ja aika menettää merkityksensä. Puun tuntumassa unohdan itseni. Tässä keskustelussa ei tarvita sanoja. Jäljelle jää pelkistettyjä muistiinpanoja ja rosoisia päiväkirjamerkintöjä, jälkiä kosketuksissa olosta ja kohtaamisesta.

Kuvataiteilija Tuuli Autio veistää ja maalaa puisia reliefejä ja veistoksia. Autio on veistänyt lapsesta asti ja työskennellyt pitkään monipuolisesti puun parissa. Useita Aution teoksia on Valtion ja HUS Taidetoimikunnan kokoelmissa. Hän suoritti kuvataiteilijan amk-tutkinnon monimuoto-opiskelijana Turun Taideakatemiassa 2021. Vuonna 2024 hän pitää yksityisnäyttelyt Turussa, Tampereella ja Raaseporissa sekä osallistuu Taidevaltakunta-biennaaliin Hämeenlinnan taidemuseossa.
Työskentelyä ovat tukeneet Taike ja Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto.

Taiteilijatapaaminen lauantaina 2.3.2024 klo 13–15, tervetuloa!

Lisätietoja: www.tuuliautio.fi