Markku Ojala: Veistoksia 9.-27.1.2019

GALLERIA JOELLAN NÄYTTELYVUODEN 2019 AVAA MARKKU OJALA

Näyttelyn veistokset ovat seurausta erilaisista veistoksellisista ideoista, tunnelmista ja kokeiluista. Materiaalien tutkiminen ja erilaiset kokeilut ovat olennainen osa työskentelyäni. Kokeilut synnyttävät ajatuksia ja sommitelmia, joista tulee uusia ideoita. Onnistunut veistos sekä pursuaa energiaa, että on tasapainoinen kokonaisuus.

OMAKUVA, NAHKA ja MADONREIKÄ ovat jatkumoa veistossarjalle, jossa olen tutkinut pehmeän vahan työstämistä jonkinlaista pystypainia muistuttavalla tekniikalla. Pehmeän vaha mahdollistaa nopean, suoran ja paljaan ilmaisun, joka on pronssivalun parhaita ominaisuuksia.

GOD’S PLAN-seinäveistokset, on kehittyneet kokousmuistiinpanojen reunaan piirretyistä töherryksistä ja romukaupasta löytyneestä pitkästä kumitiivisteestä.

NORTHERN LIGHTS teos on yhdistelmä surua, kaamosmasennusta ja aaltopahvia. Näyttelyn pronssi- ja alumiiniveistokset on valettu Jöötti ry:n Valimolla, Pääskyvuoressa, vuosien 2016 – 2018 aikana.

Markku Ojala (s. 1971, Kotka) on Turussa asuva ja työskentelevä kuvanveistäjä. Ojala on osallistunut kymmeniin yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin (mm. Saksassa, Virossa, Italiassa ja Venäjällä), sekä pitänyt vuodesta 2002 soolonäyttelyitä ympäri Suomen. Ojalan taideteoksia löytyy mm. Kankaanpään, Huittisten ja Turun kaupunkien kokoelmista.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyn avajaisiin ti 8.1.2019 klo 18-20!