JUHA JORO MELANCHOLIA – VALOKUVIA HILJAISILTA POLUILTA 21.9. – 16.10.2022

In Turun Taidegraafikot ry by

Helsingissä 1957 syntynyt, pitkään Turussa vaikuttanut, nykyisin Salon Halikossa asuva taidegraafikko, -piirtäjä ja -valokuvaaja Juha Joro käsittelee taiteessaan ajan kulkuun ja hiljaisuuden kokemiseen liittyviä teemoja luonnon mystiikan ja rauhan välityksellä. Joron ilmaisuvälineinä ovat olleet sekatekniikkapiirustus, taidegrafiikka sekä kahtena viime vuosikymmenenä myös valokuvaan pohjautuvat ilmaisutavat. Uusi, Galleria Joellaan tuleva näyttely sisältää valokuvateoksia.

Joron tuotannossa yhdestä kuvallisesta ideasta syntyy toisinaan useamman itsenäisen teoksen kokonaisuus. Kuin tarina, jonka kerronta kulkee läpi koko teossarjan varioituen yhä moninaisimmiksi puheenvuoroiksi. Ilmaisuun on vaikuttanut myös itämainen kuvataide, jossa tyhjällä tilalla on oma, merkityksellinen osa teosta, sekä tarve palata “yksinkertaisiin” asioihin, hienovaraiseen vuoropuheluun vastakohdaksi nykyhetken kuva- ja informaatiotulvalle.

Juha Joron teoksia on mm. Suomen valtion, Kansallisgallerian, eduskunnan, Amos Andersonin taidemuseon, Helsingin taidemuseon, Turun taidemuseon, Wäinö Aaltosen museon taidekokoelmissa, useiden eri kaupunkien kokoelmissa sekä Suomen Taidegraafikkojen, Paulon säätiön, E.W. Ponkalan säätiön, Niilo Rantasen säätiön taidekokoelmassa.

Taiteilijan kotisivut http://www.juhajoro.fi/