Esa Riippa: Grafiikkaa 29.11-6.1.19

In Turun Taidegraafikot ry by

GALLERIA JOELLAN LOPPUVUODEN KUTSUNÄYTTELYSSÄ NÄHDÄÄN PITKÄN LINJAN TAIDEGRAAFIKKO ESA RIIPAN UUTTA TUOTANTOA

Kälviäläinen taiteilija Esa Riippa kuuluu Suomen tunnetuimpiin taidegrafiikan tekijöihin. Hänen tunnistettava tyylinsä yhdistelee aiheiden surrealistisia piirteitä suomalaisiin maisemiin ja aiheisiin. Teoksia yhdistää aihepiiristä huolimatta tarkkaan harkitut asetelmat ja niistä huokuva rauha.

– Aihepiiri pieni pyörii samanlaisen kuin koko tuotannon ajan; asetelmat, maisemat ja niiden sekoitelmat ja visuaaliset päähänpistot toistuvat eri muunnelmina, Riippa kuvailee tässä nähtäviä töitä ja lisää lopuksi: – Muutama henkilökuvakin saattaa päästä mukaan, jos seinät vain riittävät!

– Uutuutena tässä näyttelyssä on uusi kehystystapa. Valta osa vedoksista on liimattu levylle ja kevyesti vernissattu, joten lasia ei tarvita. Näin heijastukset eivät häiritse sävyjen kirjon havainnointia, mikä on ilahduttanut ainakin valokuvaajia, taiteilija naurahtaa. – Hovikehystäjäni on houkutellut uudenlaisiin kokeiluihin, vastuu siirretään yleisölle!

Esa Riippa (s. 1947, Kälviä) on suomalainen taidegraafikko, joka pääasiassa työskentelee värillisen ja mustavalkoisen syväpainografiikan parissa. Yksityisnäyttelyitä hän on pitänyt vuodesta 1972 niin Suomessa kuin ulkomaillakin (mm. Ruotsi, Viro, Tanska, Tsekki, Kreikka, Saksa, Espanja). Lisäksi hänen töitään on nähty lukuisissa ryhmänäyttelyissä ympäri maailman. Hänen töitään löytyy kymmenistä kokoelmista niin Suomessa (mm. Suomen valtio, Eduskunta, Kansallisgallerian museot, kaupunkien kokoelmat, säätiöiden kokoelmat, yritykset, yms.) kuin ulkomaillakin (Norja, Islanti, Puola, Wien, Italia, Hollanti, Yhdysvallat). Esa Riippa on saanut Kuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 1977 ja Pro Finlandia -mitalin vuonna 2000.