Reija Palo-oja: Flow 11.10. – 5.11.2017

In Turun Taidegraafikot ry by

Galleria Joellassa on esillä Reija Palo-ojan teoskokonaisuus, joka on kuin hitaasti liikkuva virta. Kokonaisuus kietoutuu tavalla tai toisella pimeän ja valon väliselle dialogille ja vie maailmaan, jossa korostuvat erityisesti maalaamisen ajallisuus sekä aistillisuus.  Se kommentoi maailmaa maalauksen ehdoilla ja  sen voi nähdä elämänkulun vertauskuvana.

Työskentelyssä Palo-oja on jatkanut maisemallisten elementtien ja abstraktin maalaustaiteen esittämisen konventioiden pohtimista. Teoksien hienovireiset nyanssit, ambivalentti tilallisuus, vertauskuvallisuus, sekä ilmavuus kehoittavat pysähtymään. Työskentelyn henkilökohtaisuus sekä halu hahmottaa omanlaista paikkaa maalaustaiteen suuressa viitekehyksessä tuo teoksiin koskettavan tason; näin maalaus toimii merkityksellisenä myös yleisesti.

Yksinkertaisuudessaan teoksissa korostuvat kuitenkin vahvasti maalaamisen peruselementit: väri, liike ja kädenjälki. Kokonaisuus on kuin rakkaudenosoitus maalaamiselle.

Näyttelyn teokset ovat vuosilta 2015 – 2017.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Reija Palo-oja (s.1970, Sipoo) on turkulainen kuvataiteilija. Hän on valmistunut Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2001. Hänen teoksiaan kuuluu muun muassa Suomen Valtion, Suomen Taideyhdistyksen  ja Helsingin taidemuseon kokoelmiin.