MATTI HINTIKKA: KIVEN SISÄSSÄ 11.-29.9.2019

TERVETULOA NÄYTTELYN AVAJAISIIN TI 10.9.2019 KLO 18-20

“Kivilitografiassa käytetään painolaattana huokoista kalkkikiveä. Kiviaines on muodostunut jurakaudella 140- 170 miljoonaa vuotta sitten. Ajankerrostumat ovat siis konkreettisesti läsnä kiven muistissa. Painolaattana oleva huokoinen kalkkikivi viehättää minua luonnonmateriaalina, sen hienojakoinen pintastruktuuri on omassa työskentelyssäni erottamaton osa viestiä.

Teosteni alkulähde on luonnossa, maisemassa, jonka voi ymmärtää joko konkreettisena tai mentaalisena. Yksinkertaisetkin pinnat, muodot ja värin päällekkäisyydet aloittavat hitaan vuoropuhelun – ensin omassa tajunnassani ja sitten, niin toivon, katsojan sisimmässä. Käsittelen aihettani pelkistäen, pyrkien maalaukselliseen ja vaistonvaraiseen lopputulokseen.”

Matti Hintikka

Taidegraafikko Matti Hintikan (s. 1955 Vesanto, asuu Espoossa) töitä on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomailla vuodesta 1983 lähtien. Hintikan töitä on tärkeimmissä kotimaisissa kokoelmissa kuten esim. Helsingin kaupungin taidemuseo, Emma, Espoon kaupunki, Jyväskylän, Kuopion ja Lahden taidemuseot, Suomen valtio, Wihurin säätiö ja ulkomailla mm. Bibliotheque Nationale de France; Cuencan taidemuseo, Granadan yliopisto Espanja; Trondheimin taidemuseo, Norja. Matti Hintikka on toiminut Kuvataideakatemian tuntiopettajana 1988-99 sekä 2004-2009 ja lehtorina 1999-2004. Hintikka työskentelee taiteilijatyöhuone Helsingin kivipainossa.