TUUKKA PELTONEN: UNELMIEN LAAKSO 6.4.-30.4.2023

In Turun Taidegraafikot ry by

Unelmien laakso näyttelyn teemana on ulkopuolisuuden kokemus, jota teosten hahmot kantavat sisällään. He elävät omassa maailmassa valtavirran laidalla häiritsemättä ketään. Yhteistä on odotuksen tunnelma. Elämä ei ole heille suoritus. Päämäärän tavoittelun tilalle on tullut jotain olennaisempaa. Missä olemme ja mihin me menemme?

Estetiikka puupiirroksissa on toisinaan kuin 80-luvun vinyylilevyjen kansissa; kaikki ei ole niin vakavaa, vaikka pinnan alta voi aistia melankolista tunnelmaa. Puupiirrosten estetiikka kumpuaa marginaalista. Valtavirran laidalla on usein impulsiivista vapautta. Riippumattomuutta, joka ilmentää kokonaisvaltaista asennetta. Unelmien laakso on paikka haaveilijoille ja sivullisille, hahmoille jotka kulkevat ulkopuolella.

Taidegraafikko Tuukka Peltonen ( s. 1975 Jyväskylän Mlk ) on opiskellut Kankaanpään taidekoulussa. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä mm. Taidemaalariliiton Galleriassa, Galleria Sculptorissa, Taidekeskus Mältinrannassa. Hänen teoksiaan on mm. Albertinan kokoelmissa Wienissä, Kiasmassa, HAM:ssa, EMMAssa.

Alfred Kordelinin säätiö on tukenut näyttelyä.