The Bison Footprint – Historical and emerging artists from Il Bisonte International School 25.8.-18.9.

In Turun Taidegraafikot ry by

Näyttelyssä on esillä töitä kahdeltakymmeneltä graafikolta, jotka ovat käyneet Il Bisonten kansainvälisen koulun Italian Firenzessä 90-luvulla tai sen jälkeen. Kyseessä on yksi Euroopan korkealaatuisimmista grafiikkakouluista, joka toimii myös tapaamispaikkana taiteilijoille ympäri maailman.

Näyttelyyn on valikoitu teoksia eri ikäisiltä ja eri tyylejä edustavilta taiteilijoilta. Valitut teokset on tehty käyttäen erilaisia tekniikkoja, kuten mm. perinteistä ja nykyaikaista kuparipiirrosta, kuivaneulaa, etsausta, akvatintaa, pehmeäpohjaa, puupiirrosta, syanotypiaa. Näiden tekniikkojen välityksellä taiteilijat käyvät keskinäistä vuoropuhelua, joka on tallentunut tekniikkojen moniin variaatioihin seä ilmaisullisiin mahdollisuuksiin.

Tämä on ensimmäinen galleria Joellan ja Il Bisonte säätiön välinen yhteistyönäyttely, jonka tarkoitus on luoda tuottoisaa kanssakäymistä europpalaisten taide- ja kulttuuri-instituutioiden välillä pitkän pandemian aiheuttaman eristyksen aikakauden jälkeen.

Näyttelyn yhteydessä Il Bisonte on myös viimein päättänyt myöntää stipendin suomalaisille taiteilijoille ja opiskelijoille, joka mahdollistaa osallistumisen edistyneemmille grafiikkakursseille vuoden 2023 tammikuusta kesäkuuhun Firenzessä. Lisää tietoa stipendistä saa nettisivuilla www.ilbisonte.it/school/scolarships-printmaking-classes-florence/.

Näyttelyn kuraattorina toimii Silvia Bellotti.

The Bison Footprint -näyttely on osa Turun ja Firenzen kaupunkien ystävyyskaupunkijuhlavuotta. Kaupungit ovat tänä vuonna olleet ystävyyskaupunkeja 30 vuoden ajan. Juhlavuotta juhlistetaan myös muilla tavoilla vuoden 2022 aikana.