TEIJA IMMONEN JA TAINA KOKKONEN: 2.10. – 20.10.2019

Näyttelyn taidegraafikot Teija Immonen (Haavistola) ja Taina Kokkonen esittäytyvät yhdessä Galleria Joellassa. Yhdistävänä tekijänä taiteilijoilla on kohopainomenetelmät, jotka luovat omanlaisen vahvan yleisilmeen. Kummankin taiteilijan työskentely on voimallista, rohkeaa ja värikästä. Taiteilijoiden käyttämät laattamateriaalit ovat puu ja muovi, joihin kuva kaiverretaan ennen kuin se vedostetaan paperille. Näille materiaaleille työstettäessä kädenjälki tulee vahvasti osaksi ilmaisua.

Teija Immosen aihemaailma on omakohtaisesti koettua ja tunnettua, mutta kuvamateriaalia on koottu useasta lähteestä kuten populaarikulttuurista, taidehistoriasta ja omista valokuvista. Näin teokset laajenevat kollaaseiksi, joista katsoja voi poimia itselle merkityksellisiä asioita.

Taina Kokkosen grafiikassa valolla ja sen vivahteilla on tärkeä asema. Teoksissa kuvien keskeiset aiheet, kuten kasvit tai pallomaiset planetaariset elementit, on esitetty lähes siluettimaisesti taustalta kajastavaa vaaleutta vasten. Kajo ei aina tule pelkästään taustalta, vaan itse aiheetkin saattavat säteillä ja hehkua valoa.

Tervetuloa avajaisiin tiistaina 1.9.2019 klo 18-20.