ANNELI HILLI: VÄRILEIKKIÄ 20.2.-10.3.2019

TERVETULOA NÄYTTELYN AVAJAISIIN TI 19.2. KLO 18-20!

Rakennan kuvia kerroksittain monotypia-, carborundum-, puuväri- ja kaiverrustekniikkaa käyttäen. Värillä, muodolla, viivalla piirrän tarinaa aiheena mm. tapahtumat ja tunnetilat puoliabstraktisti toteutettuna.

Väri on ollut kiinnostukseni kohteena aina. Jostain syystä tätä näyttelyä tehdessä on värien maailma noussut erityisesti esille.

Ensi tutustumiseni väreihin oli kun sain viisivuotiaana joululahjaksi 12 kpl uskomattoman kauniin värisiksi maalattuja puuvärejä. Petyin, kun niiden piirtojälki oli valju. Olin niin ihastunut värikkäisiin kyniin. Unelma värimaailmasta ja piirroksista jäi elämään mielikuviini.

– Anneli Hilli

Anneli Hilli (s. Vampula) on espoolainen kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa taidegrafiikan ja maalauksen parissa. Hilli valmistui Turun Piirustuskoulusta 1973 ja Helsingin Taideteollisen Korkeakoulun Koulutuskeskuksen graafiselta linjalta v. 1978. Hän on kunnostanut vanhan köyliöläisen alakoulurakennuksen työhuoneeksi ja hän on pitänyt siellä myös kesänäyttelyitä. Hän on vuodesta 1984 saakka pitänyt lukuisia yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa, sekä kansainvälisen yksityisnäyttelyn v. 2009 Fortezza Medicea Girifalco di Cortonassa, Italiassa. Hänen teoksiaan löytyy mm. Turun, Riihimäen ja Espoon kaupungin, Suomen Valtion, Majdanek Museon, Amos Andersonin, Hämeenlinnan, Imatran, Jyväskylänja Kemin Taidemuseoiden, Suomen ja  Turun Taideyhdistysten,  Eduskunnan, Museum House of Humor and Satire Gabrovo ,Bulgaria, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirien taidekokoelmista.