Texasin vaihtonäyttelyiden huipennus

In Turun Taidegraafikot ry by

Turun Taidegraafikot järjesti vuonna 2022 vaihtonäyttelyiden sarjan yhdysvaltalaisten taidegraafikoiden kanssa. Yhteistyö sai alkunsa jo vuonna 2019 kun Suomessa vieraillut Cassie Normandy White pysähtyi Aurajoen rannassa ihailemaan suomalaista taidegrafiikkaa Galleria Joellan ikkunoista. Cassie päätti pistäytyä galleriaan sisälle, jossa jäsenemme Minna Maija Lappalainen oli työvuorossa. Taiteilijoiden kohtaaminen ja hedelmällinen keskustelu poiki ilmoille ajatuksen yhteistyöstä ja vaihtonäyttelyistä Suomen ja Yhdysvaltojen välille.

Turkulaisten taiteilijoiden teokset olivat esillä helmikuussa Link & Pin -galleriassa Austinissa Texasissa osana Print Austin -tapahtumaa. Lokakuussa taidenäyttely siirtyi The Art Museum of South Texasiin Corpus Christiin osaksi Oso Bay Biennialia.

Vastavuoroisesti yhdysvaltalaisten taidegraafikoiden näyttely Synchronicity järjestettiin Galleria Joellassa heinäkuussa 2022. Näyttelyssä oli esillä seitsemän yhdysvaltalaisen taiteilijan teoksia laajalla tekniikoiden kirjolla. Näyttelyyn osallistuivat taiteilijat Jeffrey Dell, Yoonmi Nam, Kathleen Neeley, Ryan O’Malley, Andrew Polk, Kathryn Polk ja Cassie Normandy White.

Nyt kun yhteistyö on aloitettu sujuvissa merkeissä ja turkulaiset ovat verkostoituneet yhdysvaltalaisten kanssa on mahdollista, että näille näyttelyille seuraa jatkoa tulevaisuudessa!

Turun Taidegraafikoista Yhdysvalloissa esillä olleisiin Ääripää ja Määränpää näyttelyihin osallistui 17 jäsentaiteilijaa: Annika Dahlsten, Annette Hammaren, Sanna Horvath, Katri Ikävalko, Petra Kallio, Sirkku Ketola, Miina Laine, Minna Maija Lappalainen, Teija Lehto, Lotta Leka, Jone Mutka, Erkki Nampajärvi, Taru Salonen, Katja Syrjä, Laura Tahvanainen, Tiina Vainio ja Hanna Varis