LAURA POHJONEN: KARNEVAALI 9.2. – 5.3.2023

In Turun Taidegraafikot ry by

Karnevaali on perinteisesti laskiaisen aikaan ennen paastoa vietetty riehakas juhla. Teosten hahmot osallistuvat tähän juhlaan kukin omalla tavallaan siihen valmistautuneena ja pukeutuneena. Hilpeän kepeyden rinnalla näkyy kuitenkin jo tietoisuus juhlaa seuraavasta paaston ajasta.

Teokset kertovat ihmisyydestä ja sen hauraudesta. Keskiössä on ihmisen herkempi ja salatumpi puoli monine sävyineen. Kevyt ja raskas täydentävät toisiaan niin sisällöllisesti kuin visuaalisestikin. Siksi teoksissa yhdistyvät myös erilaiset tekniikat kuten mezzotinto, viivasyövytys, puupiirros ja mehiläisvahakollaasi.

Laura Pohjonen valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2000 opiskeltuaan Taideteollisessa korkeakoulussa ja Kuvataideakatemiassa. Siitä asti hän on toiminut taidegraafikkona pitäen yli 40 yksityisnäyttelyä ja osallistuen lukuisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänen teoksiaan on mm. Suomen Valtion ja useiden taidemuseoiden kokoelmissa. Hän on Suomen taidegraafikoiden, Helsingin taiteilijaseuran, Ars Hämeen ja Suomen puupiirtäjien seuran jäsen.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

www.laurapohjonen.info

www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/laura-pohjonen

www.instagram.com/laurapohjonen