Ensimmäinen kattaus Café Artissa 4.10.–31.12.2024

Turun jokivarressa lähes naapureina sijaitsevat Café Art ja Galleria Joella aloittavat taiteellisen yhteistyön. Kulttuuriväen suosiman kahvilan boheemeihin puitteisiin avataan Galleria Joellan eli Turun Taidegraafikoiden jäsenten teoksista koostuva ensimmäinen näyttely, joka on nimetty ”Ensimmäiseksi kattaukseksi”. Nyt kuten myös jatkossa näyttelyt kestävät kolme kuukautta.

Kesäkuun alussa tapahtunut sukupolvenvaihdos kahvilan johdossa tarkoittaa uusia tuulia, ja se merkitsee myös kahvilan ilmeen muuttamista tuomalla kahvin ja herkkujen ystävien iloksi aitoa taidetta esille kahvilan tiloihin. Nyt näyttelyn ovat kuratoineet ammattitaiteilijat ja näyttelytilat ovat myös ammattitaitoisesti valaistu särkemättä kuitenkaan kahvilan viehättävää tunnelmavalaistusta. Kuraattorit ovat halunneet luoda tässä näyttelyssä Teija Lehdon teosten ympärille väreillään lumoavan kokonaisuuden, joiden mukaan mahtuu muutama tummanpuhuva, hätkähdyttävä valinta.

Mikäli jokin teos sattuu sykähdyttämään hyvän kahvin ja taiteen ystävää erityisesti, se on mahdollista hankkia myös kotiin, sillä kaikki teokset ovat myynnissä. Mukana taiteilijat: Laura Tahvanainen, Anu Halmesmaa, Nina Kerola, Lotta Leka, Henri Tuominen, Marja Salonen, Venla Roponen, Teija Lehto, Petra Kallio, Hanna Tammi, Aleksi Liimatainen, Markku Haanpää ja Tiina Vainio.

Ensimmäinen kattaus on esillä 4.10.–31.12.2024.
Avajaisia vietetään 4.10. klo 17–18.

Lämpimästi tervetuloa!

Kuva: Teija Lehto, Ahomansikat, puupiirros 2024