Liity Turun Taidegraafikoiden kannatusjäseneksi

Kannatusjäsenyys on mutkaton tapa koota grafiikan kokoelmaa. Pitkäaikaisimmilla kannatusjäsenillämme on jo 30 teoksen kokoelma. Turun Taidegraafikot ry:n kannatusjäseneksi voi liittyä kuka tahansa taidegrafiikasta kiinnostunut yksityishenkilö tai yhteisö. Joka vuosi valitaan yksi laadukas teos, jota tekijä vedostaa 100 kappaleen sarjan. Yksi vedos jää Taidegraafikoiden kokoelmaan ja loput 99 signeerattua, taiteilijan vedostamaa grafiikan lehteä annetaan kannatusjäsenille vuosilahjana. Näin varsinaisten kannatusjäsenten määrä voi olla kerrallaan 99. Jäsenmaksu vuonna 2019 on 95 euroa. Vaikka kannatusjäsenyys on kannattavaa, aina joku jättäytyy pois ja antaa mahdollisuuden uudelle keräilijälle.

Lisäksi kannatusjäsenet saavat kutsun Galleria Joellan näyttelyiden avajaisiin ja muihin yhdistyksen järjestämiin tapahtumiin.

Tiedustelut:

Galleria Joella Läntinen Rantakatu 21, 20100 Turku
Puhelin: 046 9200830
Sähköposti: ttg@turun-taidegraafikot.fi

Vuoden 2019 kannatusjäsentyön tekijäksi on valittu Petra Kallio

Kannatusjäsentyö 2019

Petra Kallio,

”Valoon”, kuivaneula, mezzotinto, kuparikaiverrus

”Valoon” on yritys vangita lyhyt hetki iäisyyteen. Kukkaan auennut anemone muistuttaa minua ihmisistä ja paikoista, mummon kukkapenkistä eteläikkunan alla, rakkaista ja rakastetuista, valon läikähdyksistä kesän lyhyen päivissä ja elämän helminauhassa. Musteenmusta on herkän valkoisen vastakohta ja voima. Valkoinen taas hauras ja särkyvä, mutta hetken niin puhdas.

Olen toteuttanut työn perinteisillä metalligrafiikan käsintyöstötekniikoilla kuparilaatalle kaivertaen ja rouhien, sekä painaen kohopainolla teoksen paperiin pitsisen osuuden vedostusvaiheessa. Vedoksia laatasta on painettu käsin 100 kappaletta kannatusjäsenille, sekä taiteilijavedokset. Teoksen laatan valmistukseen on kulunut aikaa noin viikon työpäivät. Kaiverrus on hidasta ja työssä täytyy olla huolellinen.

Laatan valmistumisen jälkeen se on terästetty.  20 x 20 cm kuparinen laatta on pinnoitettu ohuella teräspinnalla, jotta se kestää 100 kappaleen vedossarjan. Vedostusvaiheessa laatalle levitetään väri ja työ painetaan läpeensä kostutetulle paperille syväpainoprässin puristuksessa. Jokaisen vedoksen välissä laatalle levitetään käsin uusi värikerros ja pyyhitään ylimääräinen väri pois ennen prässillä painoa. Itse vedostaminen on hyvin tärkeä osa tytön onnistumista ja syntynyttä lopputulosta.

Toivon teille teoksellani paljon iloa ja valoa,

Petra