Join the supporting members of Turku Printmakers

Comfortable way to a print collection. Some of our supporting members already have a collection of 30 works. Any private person or organisation interested in graphic art can become a supporting member of Turku Printmakers.

Every year the association selects one print of which one hundred proofs are taken.
One copy remains with the association and of the remaining 99 signed, t.p.l’a proofs, the members each receive one copy. The membership fee in 2010 is 70 euros and the maximum amount of supporting members is 99.

Every now and then there opens up a possibility for a new member to join. In addition the supporting members will get invitations to the openings of the exhibitions in Joella and other events of the association.

Vuoden 2019 kannatusjäsentyön tekijäksi on valittu Petra Kallio

Kannatusjäsentyö 2019

Petra Kallio,

”Valoon”, kuivaneula, mezzotinto, kuparikaiverrus

”Valoon” on yritys vangita lyhyt hetki iäisyyteen. Kukkaan auennut anemone muistuttaa minua ihmisistä ja paikoista, mummon kukkapenkistä eteläikkunan alla, rakkaista ja rakastetuista, valon läikähdyksistä kesän lyhyen päivissä ja elämän helminauhassa. Musteenmusta on herkän valkoisen vastakohta ja voima. Valkoinen taas hauras ja särkyvä, mutta hetken niin puhdas.

Olen toteuttanut työn perinteisillä metalligrafiikan käsintyöstötekniikoilla kuparilaatalle kaivertaen ja rouhien, sekä painaen kohopainolla teoksen paperiin pitsisen osuuden vedostusvaiheessa. Vedoksia laatasta on painettu käsin 100 kappaletta kannatusjäsenille, sekä taiteilijavedokset. Teoksen laatan valmistukseen on kulunut aikaa noin viikon työpäivät. Kaiverrus on hidasta ja työssä täytyy olla huolellinen.

Laatan valmistumisen jälkeen se on terästetty.  20 x 20 cm kuparinen laatta on pinnoitettu ohuella teräspinnalla, jotta se kestää 100 kappaleen vedossarjan. Vedostusvaiheessa laatalle levitetään väri ja työ painetaan läpeensä kostutetulle paperille syväpainoprässin puristuksessa. Jokaisen vedoksen välissä laatalle levitetään käsin uusi värikerros ja pyyhitään ylimääräinen väri pois ennen prässillä painoa. Itse vedostaminen on hyvin tärkeä osa tytön onnistumista ja syntynyttä lopputulosta.

Toivon teille teoksellani paljon iloa ja valoa,

Petra